آشنایی کامل با فیلر

فهرست مطالب

فیلر ها

فیلرها، موادی هستند که به صورت تزریقی در پوست، لب، صورت و سایر مناطق بدن برای پر کردن چین و چروک‌های پوستی و بهبود ظاهر جوانی و زیبایی استفاده می‌شوند. فیلرها معمولا از موادی مانند هیالورونیک اسید، کلسیم هیدروکسی‌آپاتیت، پلاکت ریچ پلاسما (PRP) و … تشکیل شده‌اند. هدف اصلی از استفاده از فیلر، حفظ و بهبود ظاهر جوانی پوست و پر کردن فضاهای خالی و شکاف‌های شکل‌گیری شده در پوست است.

نحوه عملکرد

فیلرها عمدتاً از موادی تشکیل شده‌اند که به عنوان یک ماده تزریقی درون پوست، بهبود ظاهر پوست را به دنبال دارند. فیلرها معمولاً در محل تزریق به صورت موضعی پوست را پر کرده و چین‌ها و چروک‌های صورت را کاهش می‌دهند. برای مثال، فیلرهای هیالورونیک اسید با پر کردن فضای خالی پوست، آن را برای بهبود و حفظ ظاهر جوانی و زیبایی پوستی که به دلیل کاهش میزان کلاژن و الاستین در پوست ایجاد می‌شود، تقویت می‌کنند. همچنین، فیلرها به دلیل داشتن حجم، باعث پر شدن لب، ایجاد شکل دهی در لب و بهبود ظاهر آن می‌شوند.

فیلرها برای:

1- پر کردن چین و چروک در لب، پوست صورت، پوست دست و پا و سایر مناطق بدن

2- تقویت و حفظ ظاهر جوانی و زیبایی پوست صورت

3- پر کردن خطوط نازک و خطوط شکسته در پوست صورت و دیگر مناطق بدن

4- ایجاد حجم در لب و سایر مناطق بدن مانند گونه‌ها و چانه

5- اصلاح نواحی انحنایی صورت و پوست با ظاهر نامتعادل

6- درمان ناهنجاری‌های پوستی مانند جوش‌های آکنه‌ای و اسکارهای ریز و سطحی

7- اصلاح نواحی نارسایی چشمی، گونه‌ها و پوست زیر چشم.

مهم است به یاد داشته باشید که قبل از استفاده از فیلر، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید تا بهترین گزینه را برای شما انتخاب کنید.

نحوه تزریق 

فیلرها به صورت تزریقی درون پوست و یا زیر پوست تزریق می‌شوند. برای تزریق فیلر، ابتدا پزشک باید منطقه مورد نظر را با استفاده از مواد ضد عفونی کند. سپس با استفاده از سوزن‌های بسیار ریز، فیلر به صورت تزریقی درون پوست و یا زیر پوست تزریق می‌شود. اندازه سوزن بستگی به نوع فیلر و محل تزریق دارد، به طور کلی در مواردی که فیلر به صورت زیر پوستی تزریق می‌شود، سوزن‌های بزرگتر استفاده می‌شود. عمل تزریق فیلر به طور معمول توسط پزشک‌های متخصص پوست، پلاستیک و زیبایی و یا دندانپزشکان انجام می‌شود. همچنین، در بعضی از موارد، فیلرها به صورت خودکار و بدون نیاز به تزریق، با استفاده از دستگاه‌های خاصی مثل ربات‌های تزریق خودکار یا ماسک های حاوی فیلر، به پوست اعمال می‌شوند.

مشکلات احتمالی

درد و تورم: پس از تزریق فیلر، ممکن است درد و تورم در محل تزریق به وجود آید که معمولاً در چند روز اول پس از تزریق برطرف می‌شود.

سرخی و کبودی: در محل تزریق فیلر ممکن است سرخی و کبودی پدید آید که به صورت موقت و در چند روز پس از تزریق برطرف می‌شود.

التهاب و عفونت: در صورتی که پزشک اصول بهداشتی مناسب در زمان تزریق فیلر را رعایت نکند، ممکن است التهاب و عفونت در محل تزریق به وجود آید.

تغییر رنگ پوست: در بعضی از موارد، ممکن است پس از تزریق فیلر، رنگ پوست در محل تزریق تغییر کند که به صورت موقت و در چند هفته پس از تزریق برطرف می‌شود.

تشکیل گرانول: در برخی از موارد، ممکن است پس از تزریق فیلر، در محل تزریق گرانول‌هایی شکل گیرد که به صورت موقت و در چند هفته پس از تزریق برطرف می‌شود.

حساسیت: در برخی از موارد، ممکن است بعد از تزریق فیلر، حساسیت و آلرژی در محل تزریق پدید آید که به صورت جدی و با علائمی مانند خارش، سردرد، افت فشارخون و بروز ضعف ماهیچه‌ها ممکن است همراه باشد. در صورت بروز این علائم باید به پزشک مراجعه شود.

 زخمهای ناشی از تزریق

انتخاب پزشک ماهر: انتخاب پزشکی ماهر و مجرب در زمینه تزریق فیلر، از اولین و مهم‌ترین قدم‌ها برای جلوگیری از زخم‌های ناشی از تزریق فیلر محسوب می‌شود.

رعایت اصول بهداشتی: پیش از تزریق فیلر، پزشک باید به دقت به اصول بهداشتی مربوط به تزریق فیلر پایبند باشد. این شامل استفاده از تجهیزات ضدعفونی شده، رعایت بهداشت دست‌ها و استفاده از روش‌های بهینه برای تزریق فیلر است.

رعایت رژیم غذایی و استراحت: پس از تزریق فیلر، باید به رژیم غذایی مناسب توجه کرده و از مصرف غذاهای حاوی چربی و نمک زیاد، قهوه و الکل خودداری کرد. همچنین باید به استراحت کافی توجه شود.

جلوگیری از فشار و تضمین آرامش: بعد از تزریق فیلر، باید از فشار و ضربه به محل تزریق خودداری کرد و تأمین آرامش کافی برای بدن از مهمترین روش‌های جلوگیری از زخم‌های ناشی از تزریق فیلر است.

استفاده از یخ: استفاده از یخ برای کاهش تورم و درد در محل تزریق فیلر می‌تواند به شما کمک کند تا از زخم‌های ناشی از تزریق فیلر جلوگیری کنید.

مراقبتها

رعایت رژیم غذایی سالم: رعایت رژیم غذایی سالم و متنوع به شما کمک می‌کند که پوستتان سالم و زیبا باقی بماند. مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌ها برای حفظ سلامتی پوست مفید است.

استفاده از کرم ضد آفتاب: استفاده از کرم ضد آفتاب می‌تواند باعث جلوگیری از آسیب پوستی به علت نور خورشید و کمک به نگه داشتن فیلر شود.

رعایت اصول بهداشتی: باید از لمس کردن پوست با دست‌ها خودداری کرده و هرگز ابزارهایی مانند دستمال یا لوازم آرایشی را با دیگران به اشتراک نگذارید.

تکراری تزریق نکنید: باید از تزریق مکرر فیلر در یک منطقه پرهیز کنید، زیرا ممکن است باعث تشکیل تومور یا زخم‌های مزمن شود.

مراجعه به پزشک متخصص: برای نگه داشتن فیلر و حفظ زیبایی آن، بهتر است هر چند ماه یکبار به پزشک متخصص و مجرب مراجعه کرده و در صورت نیاز اقدام به تزریق فیلر مجدد کنید.

جلوگیری از استفاده از الکل و سیگار: استفاده از الکل و سیگار می‌تواند منجر به آسیب دیدگی پوست شود و باعث کاهش طول عمر فیلر شود.

در کل، برای نگهداری از فیلر بهتر است به سلامت پوست خود توجه کنید و از هرگونه عواملی که به آسیب پوست می‌انجامد پرهیز کنید.

روشهای دیگر

۱. لیزر لب: یک روش غیرتهاجمی است که با استفاده از لیزر، به هدف شکستن پروتئین‌های ضعیف و مجدداً سازماندهی و تجدید سازی کلاژن، برای بهبود ماهیچه های لب استفاده می شود.

۲. ماسک لب: ماسک لب، شامل مواد مغذی و مرطوب کننده است که می‌تواند لب‌های خشک و نازک را ترمیم کند. ماسک لب‌ها معمولاً حاوی موادی همچون عصاره آلوئه ورا، ویتامین ها، روغن های طبیعی و مواد آنتی اکسیدانی می‌باشد.

۳. اسکراب لب: اسکراب لب می‌تواند لایه‌ی مرده‌ی پوست لب را تمیز کرده و باعث شفافیت و شادابی آن شود. این روش باعث افزایش جریان خون و بهبود نفوذپذیری پوست لب نیز می‌شود.

۴. مرطوب کننده لب: استفاده از مرطوب کننده‌های لب حتی برای لب‌های سالم نیز مفید است. مرطوب کننده‌های لب معمولاً حاوی عصاره‌های گیاهی و روغن‌های معدنی هستند که می‌تواند پوست لب را نرم و مرطوب نگه دارد.