*پروتز سینه* مزایا و معایب
خانه > مجله زیبایان > زیبایی و آرایش > تجهیزات و تکنولوژی زیبایی > *پروتز سینه* مزایا و معایب
*پروتز سینه* مزایا و معایب
فهرست مطالب
پروتز سینه یکی از روشهای جایگزین برای بهبود شکل و اندازه سینههای زنان است که ممکن است به دلایل زیادی از جمله بیماریها، جراحیهای پستان و یا دلایل زیبایی صورت گیرد. در ادامه ۸ سوال مهم در مورد پروتز سینه آورده شده است:
۱. پروتز سینه چیست و چگونه انجام میشود؟
۲. آیا پروتز سینه موجب افزایش خطر سرطان پستان میشود؟
۳. چند نوع پروتز سینه وجود دارد؟
۴. آیا پروتز سینهها با گذشت زمان و باتوجه به مواد استفاده شده تحت تاثیر قرار میگیرند، و یا تعویض میشوند؟
۵. پروتز سینه چه تاثیری بر روی شیردهی دارد؟
۶. آیا پروتز سینهها ممکن است باعث عوارض جانبی شوند؟
۷. آیا پروتز سینه به دلیل مواد استفاده شده در آن باعث حساسیت میشود؟
۸. آیا به دلیل وجود پروتز سینه ممکن است در تشخیص سرطان پستان با مشکل مواجه شد؟
پروتز سینه
پروتز سینه یک روش جراحی است که به منظور افزایش حجم و بهبود شکل سینههای زنان انجام میشود. در این روش، یک پروتز سینه مصنوعی (ایمپلنت) درون بافت سینه قرار میگیرد.
عمل پروتز سینه معمولاً تحت بیهوشی کلی انجام میشود و زمان اجرای آن ممکن است حدود ۱-۳ ساعت طول بکشد. در این روش، پروتز سینه از طریق برش در نواحی زیر سینه، از ناحیه پایین سینه یا از ناحیه بین سینه و بدن انجام میشود. پس از ایجاد برش، پروتز سینه وارد محل جراحی میشود و درون بافت سینه قرار میگیرد. سپس برشها بخیه میشوند.
پس از عمل پروتز سینه، بیمار باید به مدت ۲-۳ هفته به استراحت فراوان داشته باشد و دستورالعملهای پس از جراحی توسط پزشک رعایت شود. این دستورالعملها میتوانند شامل مصرف داروها، استفاده از لباسهای پایداری، محدودیت در حرکات زیاد و … باشد. بعد از ۲-۳ هفته، بیمار میتواند به تدریج به فعالیتهای روزمره خود بازگردد.
عوارض احتمالی
تحقیقات نشان داده است که پروتز سینه به طور مستقیم عامل افزایش خطر سرطان پستان نیست. با این حال، برخی از موارد ممکن است باعث مشکلات پزشکی شوند که موجب افزایش خطر سرطان پستان شوند. به عنوان مثال، عفونتهای مکرر در محل پروتز، ترشحات غیرطبیعی یا نارسایی ایمونولوژیکی بدن، ممکن است عواملی باشند که خطر سرطان پستان را افزایش میدهند.
به طور کلی، میتوان گفت که پروتز سینه به تنهایی موجب افزایش خطر سرطان پستان نمیشود، اما بهتر است که قبل از تصمیم گیری برای انجام پروتز سینه، با پزشک خود درباره موانع و ریسکهای مربوط به این جراحی مشورت کنید. همچنین، انجام ماموگرافی و سایر تستهای پزشکی پیش و پس از عمل جراحی پروتز سینه، میتواند به شناسایی زودرس سرطان پستان کمک کند.
تنوع پروتز ها
پروتز سینه سیلیکونی: پروتز سینه سیلیکونی از سیلیکون ساخته شده است و بیشترین استفاده را دارد. این پروتزها دارای حس واقعیگرایی بسیار بالایی هستند و شبیه به بافت طبیعی سینههای زنان هستند. همچنین این پروتزها به دو صورت تخت و قوسی در دسترس هستند.
پروتز سینه نما: این پروتزها از موادی مانند اسفنجی و … ساخته شدهاند و شکلی شبیه به سینه ندارند. این پروتزها بیشتر برای زنانی که مبتلا به سرطان پستان بوده و یا سینههای طبیعیشان از دست رفته است، استفاده میشوند.
پروتز سینه ترکیبی: این پروتزها شامل ترکیبی از پروتز سینه سیلیکونی و پروتز سینه نما هستند. این پروتزها به دلیل حس واقعیگرایی بالا و وزن کمتر نسبت به پروتز سینه سیلیکونی، بسیار محبوب هستند.
پروتز سینه از بافت بدن: در این روش، بافت بدن خود زن برای پروتز سینه استفاده میشود. این روش معمولاً برای زنانی که میخواهند یک روش طبیعیتر برای افزایش حجم سینه داشته باشند، استفاده میشود.
در نهایت، برای انتخاب پروتز سینه مناسب، باید با پزشک خود در مورد نیازها و ترجیحات شخصی خود مشورت کنید.
ماندگاری
پروتزهای سینه نیاز به تعویض دارند. با توجه به نوع پروتز و ماده سازنده آن، مدت زمان تعویض پروتز سینه ممکن است متفاوت باشد.
به طور کلی، پروتزهای سینه سیلیکونی به طور معمول بین ۸ تا ۱۰ سال دوام میآورند، اما ممکن است نیاز به تعویض زودتر یا دیرتری داشته باشند. برخی پروتزهای سینه سیلیکونی دارای ضمانتی یا گارانتی هستند که برای مدت زمان مشخصی اعتبار دارند.
پروتزهای سینه نما و ترکیبی نیز نیاز به تعویض دارند. برخی پروتزهای سینه نما قابل شستشو و پاککردن هستند، اما به دلیل کیفیت پایین تر و عمر کوتاه تر، نیاز به تعویض زودتری دارند.
در هر صورت، پزشک شما بهترین مشاور در مورد زمان تعویض پروتز سینه شما است. برخی علائمی مانند تغییر شکل یا اندازه پروتز، درد و سفتی در سینه میتواند نشان دهنده نیاز به تعویض پروتز باشد.
وضعیت شیردهی
پروتز سینه ممکن است بر شیردهی تأثیر بگذارد. اگر پروتز سینه بعد از زایمان و شیردهی نصب شود، شیردهی ممکن است کاهش یابد. علاوه بر این پروتز سینه ممکن است علائم پستانی مانند درد، سفتی و تورم را افزایش دهد که ممکن است باعث مشکلات در شیردهی شود.
در صورتی که پروتز سینه قبل از زایمان و شیردهی نصب شود، احتمالاً نیاز به توجه ویژه به شیردهی وجود دارد. در این حالت، پزشک معالج میتواند راهنماییهای لازم را برای بهبود شیردهی ارائه دهد، از جمله تجویز داروهای هورمونی و مشاوره در مورد بهترین روشهای شیردهی.
در کل، اگر شما برنامه دارید تا پروتز سینه نصب کنید و در آینده شیردهی داشته باشید، بهتر است با پزشک خود در مورد تأثیرات احتمالی پروتز سینه بر شیردهی و راههای بهبود آن صحبت کنید.
عوارض شایع
درد: درد شایع پس از جراحی پروتز سینه است، اما معمولاً پس از چند روز بهبود مییابد.
تورم: در روزهای اولیه پس از عمل جراحی، سینههای شما ممکن است تورم و سفت شوند. این علایم معمولاً پس از چند هفته بهبود مییابند.
عفونت: عفونت نیز یک عارضه نادر پس از جراحی پروتز سینه است، اما ممکن است رخ دهد.
خونریزی: در صورتی که خونریزی در جراحی رخ دهد، ممکن است نیاز به جراحی مجدد و ادامه درمان داشته باشید.
لازم به ذکر است که برخی از عوارض جانبی ممکن است جدی باشند و به درمان نیاز داشته باشند. قبل از تصمیمگیری برای نصب پروتز سینه، بهتر است با پزشک خود درباره عوارض جانبی احتمالی و روشهای پیشگیری از آنها صحبت کنید.
حسّاسیتها
در برخی از موارد، ممکن است پروتز سینه باعث حساسیت شود. اما باید توجه داشت که پروتز سینههای امروزی معمولاً از مواد ایمن و سازگار با بدن ساخته شدهاند. این مواد شامل سیلیکون، نانوذرات سیلیکا، نانوذرات هیدروکسی آپاتیت، پلی پروپیلن و… میشوند. برخی از این مواد به عنوان بدنه اصلی پروتز سینه استفاده میشوند و برخی دیگر به عنوان پوشش سطحی پروتز استفاده میشوند.
اگرچه مواد استفاده شده در پروتز سینهها عموماً ایمن هستند، اما در برخی از موارد ممکن است باعث حساسیت شوند. اگر شما به هرگونه ماده شیمیایی حساسیت دارید، باید در مورد این مسئله با پزشک خود صحبت کنید. پزشک شما ممکن است برای اطمینان از عدم وجود حساسیت، تست حساسیت را برای شما توصیه کند.
خطرسرطان!؟
پروتز سینه معمولاً تشخیص سرطان پستان را تحت تاثیر قرار نمیدهد. با این حال، در برخی موارد ممکن است پروتز سینه باعث کاهش دقت در تصویربرداری سینه شود. اگر پروتز سینه شما از نوعی مواد ساخته شده باشد که با تشعشعات تصویربرداری سینه تداخل دارند، ممکن است در تصویربرداری سینه تغییرات ناشی از پروتز دیده نشود. به همین دلیل، برای افرادی که پروتز سینه دارند، ممکن است لازم باشد که در تصویربرداری سینه از تکنیکهای خاص استفاده شود، تا بتوان به طور دقیق تر سرطان پستان را تشخیص داد. در هر صورت، برای تشخیص سرطان پستان همچنان باید از روشهای پزشکی استفاده شود و پروتز سینه نمیتواند جایگزین آنها باشد.