لایه برداری پوست با لیزر درمانی

فهرست مطالب

بازسازی پوست با لیزر

لایه برداری با کربن3

لیزرها،شامل پرتوهایی از نور هستند که می توانند لایه‌های بیرونی پوست را با تبخیرکردن از بین ببرند. لایه برداری پوست با لیزر جهت کاهش و از بین بردن چین و چروکهای پوستی و جای زخمها می باشد،همچنین رنگ پوست را یکنواخت و سفت، ضایعات ظاهری را از بین می برد.

 

لایه برداری پوست با لیزر درمانی

پرتوهای لیزری علاوه بر کاهش ظاهری چین و چروک و جای زخم ها ، به یکنواخت کردن رنگ پوست (پیگمانتاسیون)، سفت کردن پوست و درمان  ضایعات خوش خیم (غیر سرطانی) و حتی  بدخیم مورد استفاده قرار می گیرند.

در تکنیک لیزردرمانی، پرتوهای کوتاه و متمرکز نور به سمت پوست شلیک می شوند. لایه برداری با لیزر ضایعات پوست را با  تبخیر بسیار دقیق و لایه به لایه از بین می برد. لیزرلایه بیرونی پوست – اپیدرم – را از بین برده و لایه زیرین را که درم نام دارد گرما می دهد. همچنین رشد فیبرهای کلاژن جدید را تحریک و در نتیجه پوست جدیدی را که صاف تر و محکم تراست ایجاد می نمایند . این روش پرطرفدار با نام‌های متعدد دیگری از جمله لیزر آبریژن، لایه‌برداری لیزری یا تبخیر لیزری نیز شناخته می‌شود.

 

چه کسانی مناسب بازسازی پوست با استفاده از لیزر هستند؟

لایه برداری با کربن2

اگر موارد زیر را دارید، ممکن است شما هم کاندیدای ایده آلی برای بازسازی پوست با لیزر باشید:

  • جای زخم ناشی از آکنه یا آبله مرغان.
  • رنگدانه های ناهموار پوست
  • زخم های پوستی یا خال های مادرزادی.
  • لکه های پیری، لکه های کبدی.
  • پوست آسیب دیده در براثر نور مستقیم خورشید.
  • بی نتیجه بودن لیفتینگ صورت.
  • خطوط ریز یا چین و چروک در اطراف یا زیر چشم، پیشانی یا دهان
  • بزرگ شدن غدد چربی روی بینی

 

چه کسانی نمی توانند بازسازی پوست با لیزر را انجام دهند؟

بدلیل موارد ذیل نمی توانید کاندیدای مناسبی برای بازسازی پوست با لیزر باشید:

آکنه های فعال ، پوست بسیار تیره ، چین وچروکهای عمیق ، افتادگی های بیش ازاندازه پوست ،

 

لایه برداری با لیزر چگونه کار می کند؟

دو نوع لایه برداری با لیزر وجود دارد.

1.اربیوم: این لیزرها در یک قسمت متمرکز شده و پوست را هدف قرار میدهند.

2.لیزرهای دی اکسید کربن (CO2) :شکل دیگر لایه برداری با لیزر، درمان لیزر CO2 است که نقطه به نقطه نامیده می شود. لایه برداری مجدد با لیزر CO2 شامل استفاده از لیزر برای سوراخ کردن ستون های باریک متعدد در اعماق لایه های پوست است، اما پوست اطراف آن سالم و دست نخورده باقی می ماند.

 

لایه برداری با لیزر CO2

لیزر CO2 سال هاست که برای درمان بیماری های مختلف پوستی خوش خیم و بدخیم استفاده می شود. نسل جدید لیزر CO2 از انرژی نور پالسی بسیار کوتاه (اولتراپالس) یا پرتوهای نور پیوسته استفاده می‌کند که در یک الگوی اسکن ارسال می‌شوند تا لایه‌های نازک پوست را با حداقل آسیب حرارتی که به ساختارهای آن وارد می کند ازبین ببرد و لایه بیرونی پوست را ایجاد نماید .

لیزر CO2 با درصد بالایی ازموفقیت، برای درمان چین و چروک ریز، جای زخم  و همچنین سایررشدهای خوش خیم پوست مانند زگیل، خال های مادرزادی، رینوفیما (بزرگ شدن غدد چربی روی بینی) و سایر بیماری های پوستی استفاده می شود.

زمان بهبودی با لیزر CO2 حدود دو هفته بطول می انجامد.

 

لایه برداری با لیزر اربیوم

لایه برداری با لیزر اربیوم برای از بین بردن خطوط و چین و چروک های سطحی و نسبتا عمیق روی صورت طراحی شده است و به بی حسی موضعی نیاز دارد. این لیزر را می توان برای دست، گردن و یا سینه نیزاستفاده کرد. یکی از مزایای لیزراربیوم، حداقل آسیب به بافت اطراف نقاط مورد نظراست. این لیزر نسبت به لیزر CO2 با عوارض جانبی کم، در ایجاد تورم، کبودی و قرمزی شناخته شده است ، بنابراین زمان بهبودی هم سریعتر می باشد.

چنانچه رنگ پوست تیره ی دارید، لیزراربیوم انتخاب مناسب تری برای شما است.

زمان بهبودی با لیزراربیوم یک هفته طول می کشد.

 

لایه برداری مجدد با لیزر فرکشنال

از آنجایی که لیزر CO2 فرکشنال، اشعه های باریکی از نور لیزر را به پوست می رساند،  پوست آسیب کمتری می بیند. با انقباض کلاژن بین سوراخ های لیزری تحت درمان، پوست سفت می شود. مزیت این نوع لیزر ریسک پایین عوارض  پوستی است.

  • زمان بهبودی با لیزر فرکشنال یک هفته کامل است.

پزشک پس از ارزیابی کامل تاریخچه پزشکی، وضعیت جسمانی فعلی و نتایج مورد نظر، تعیین می کند که کدام نوع درمان لیزری برای بازسازی پوست شما مناسبتر است.

 

 

انتظارات در طول انجام لیزر درمانی و بعد از آن

لایه برداری با کربن1

به طور کلی تمام اشکال لیزر درمانی، لایه برداری به صورت سرپایی و با استفاده از بی حسی موضعی در ترکیب با داروهای آرام بخش خوراکی یا بصورت تزریقی است. چین و چروک های اطراف چشم، دهان یا پیشانی ممکن است به صورت جداگانه درمان شوند و  یا با لیزر آبریژن، همه با هم انجام شود.

توجه داشته باشید که  در طول و بعد از لایه برداری مجدد اتفاقات زیر پیش می آید :

1.قسمتهای تحت درمان بی حسی موضعی می شوند. در لیزر درمانی یکپارچه  صورت  ممکن است از بیهوشی عمومی استفاده شود.

2.لیزر آبریژن جزئی صورت 30 تا 45 دقیقه و درمان تمام صورت بین یک تا دو ساعت  طول می کشد.

3.پس ازانجام  لیزر، یک پانسمان نچسب به مدت 24 ساعت روی محل های درمان قرار می گیرد

4.نواحی تحت درمان باید در حدود  دو تا پنج بار در روز با سالین یا محلول سرکه رقیق شده تمیزشوند (به دستورالعمل‌های زیر مراجعه کنید). سپس از پمادهایی مانند وازلین یا کرم های مرطوب کننده استفاده کنید. استفاده از پمادها یا کرم ها برای جلوگیری از ایجاد دلمه و پوسته پوسته شدن است. به طور کلی، بسته به ماهیت عارضه ای که تحت درمان قرار گرفته و نوع لیزر استفاده شده، این نواحی طی 5 تا 21 روز بهبود می یابند.

5.هنگامی که پوست بهبود یافت، ممکن است برای پوشاندن رنگ صورتی و یا قرمز ملتهب شده صورت که معمولاً پس از لایه برداری مجدد پوست با لیزر دیده می شود، از مواد آرایشی استفاده کنید. کرم پودرهای که در آن زنگ سبز به کار رفته سبز رفته (کالر کارکتیو) انتخاب‌های خوبی برای پوشاندن قرمزی صورت است، زیرا رنگ قرمز پوست را خنثی می‌کند.

6.توصیه می شود که پس از لیزردرمانی از مواد آرایشی کم چربی استفاده کنید. قرمزی در نواحی تحت درمان با لیزر معمولاً طی دو تا سه ماه محو می‌شود، اما ممکن است از بین رفتن آن از شش ماه تا یک سال هم طول بکشد. حالت قرمزی معمولاً در افرادی که دارای موهای بلوند یا قرمز هستند طولانی تر خواهد بود . اگر رنگ پوست تیره‌تری دارید، خطر بهبودی با رنگدانه‌های تیره‌تر (هیپرپیگمانتاسیون) بیشتر است. ممکن است پس از لیزر پوست از یک عامل سفید کننده برای روشن کردن رنگ پوست استفاده شود. پزشک در این مورد میتواند مشورت درستی به شما ارائه دهد.

 

آماده سازی قبل از لیزر درمانی

  1. از برنزه شدن یا قرار گرفتن در معرض شدید آفتاب خودداری کنید و به مدت چهار هفته قبل از شروع درمان بطور روزانه از کرم های ضد آفتاب با طیف وسیع استفاده کنید.
  2. از انجام لایه برداری عمیق صورت به مدت چهار هفته قبل از درمان خودداری کنید (مثلاً لایه برداری شیمیایی قوی، لایه برداری با لیزر، درم آبریژن).
  3. حداقل 72 ساعت قبل از درمان از داروهایی که باعث حساسیت به نور می شوند (مانند داکسی سایکلین، مینوسیکلین) استفاده نکنید.
  4. اگر سابقه تبخال (زخم دهان، ناحیه تناسلی) یا زونا در ناحیه درمان دارید، به پزشک اطلاع دهید و داروهای ضد ویروسی (والاسیکلوویر، آسیکلوویر) را طبق دستور شروع کنید (معمولاً دو روز قبل از درمان و تا سه روز بعد از درمان ادامه دهید. ).
  5. برای آماده سازی پوست برای لایه برداری با لیزر، ممکن است از شما خواسته شود که یک رتینوئید موضعی را برای حدود چهار هفته قبل ازعمل روی پوست خود اعمال کنید.

 

مزایا و عوارض لیزر درمانی

  1. میلیا، که نام برجستگی های کوچک و سفید رنگ است، احتمالا در حین بهبود (تا یک ماه پس از درمان) در نواحی تحت درمان با لیزر، ظاهر می شوند.
  2. برای تسریع در محو شدن رنگدانه، نواحی پرپیگمانته را می توان با کرم سفید کننده درمان کرد. علاوه بر این، برای جلوگیری از تغییرات رنگدانه ای، باید هفته ها قبل و بعد از درمان از کرم های ضد آفتاب با طیف وسیع استفاده کنید.
  3. همچنین می توانید با مصرف آنتی بیوتیک قبل از جراحی و ادامه مصرف آن به مدت هفت تا ده روز پس از جراحی از عفونت های باکتریایی جلوگیری کنید.
  4. پس از بازسازی پوست با لیزر،داشتن تورم دور از انتظار نیست برای کنترل  تورم اطراف چشم می توان استروئیدهای خوراکی مصرف کرد.
  5. جای زخم در نواحی درمان شده پس از بازسازی پوست با لیزر، بندرت باقی می ماند.

 

مراقبت های پس از لیزر درمانی

همیشه بلافاصله پس از درمان، پوست شما ملتهب و قرمز شده، احساس حساسیت و آفتاب سوختگی می کنید. قرمزی، تورم، خارش یا سوزش ممکن است چند روز طول بکشد. بسته به نوع درمان، پوست ممکن است خام به نظر برسد، مایع زرد رنگی ترشح کند و حتی تاول بزند. پوستی را که پوسته پوسته شده است نخارانید یا نچینید زیرا ممکن است باعث ایجاد زخم یا عفونت شود.

5 تا 7 روز پس از لیزر، پوست شما خشک و پوسته پوسته می شود. پوست جدید شما در ابتدا برنگ صورتی بوده، طی دو تا سه ماه به تدریج شروع به روشن شدن می کند.

توجه : برای کمک به کاهش تورم در چهار روز اول پس از عمل، شب ها از یک بالش اضافی استفاده کنید تا سر بالاتر قرار بگیرد.

از کمپرس خنک یا کیسه یخ را به مدت 15 دقیقه هر یک تا دو ساعت در صورت نیاز، در 24 تا 48 ساعت اول استفاده کنید.

یک لایه نازک از ژل (یا هر مرطوب کننده انسدادی) یا پماد آنتی بیوتیکی (مانند باسیتراسین) را دو بار در روزبرای التیام و بهبود سریعتر، روی نواحی لیزرشده بمالید.

از درمان‌های تهاجمی صورت، مانند ترتینوئین یا اسید گلیکولیک به مدت چهار هفته وهمچنین از هرگونه محصول موضعی که ممکن است باعث تحریک شود تا شش هفته پس از درمان خودداری کنید.

برای حداقل دو هفته پس از درمان از فعالیت هایی که می تواند باعث گٌر گرفتگی شود خودداری کنید.

توجه: سیگار کشیدن  روند بهبودی را کند می کند.

 

 پس از بهبودی چه کارهای را انجام دهید

روزانه یک ضد آفتاب با طیف وسیع (محافظ پرتوهای فرابنفش B و ماوراء بنفش A) استفاده کنید تا از پوست تازه لیزر شده خود محافظت کنید. کرم ضد آفتابی که به طور خاص برای استفاده روی صورت شما فرموله شده باشد و دارای  فاکتور محافظت در برابر آفتاب (SPF) با درجه حداقل 30 را استفاده نمایید.

طبق توصیه پزشک بطور روزانه از مرطوب کننده استفاده کنید.

 

شستشو با سرکه بعد از لیزر درمانی

یک قاشق چایخوری سرکه سفید را در دو فنجان آب ریخته سپس هم بزنید. گازاستریل را در محلول سرکه خیسانده و به آرامی آن را به نواحی تحت درمان بمالید و بگذارید تا گاز حدود 10 تا 15 دقیقه در محل باقی بماند. با فشار ملایم، ناحیه تحت درمان را با استفاده از گازاستریل پاک کنید.

به خاطر داشته باشید نواحی ریز خونریزی درمحل لیزر شده ممکن است در روز جراحی و یک روز پس از آن بوجود آید.

از مالش شدید ناحیه تحت درمان خودداری کنید.

 

نتیجه لیزر درمانی

بسته به لیزردرمانی، شما باید تفاوت فوری را در پوست درمان شده خود مشاهده کنید. پوست شما ممکن است برای چند ماه به رنگ صورتی یا قرمز باقی بماند. روند بهبودی ممکن است تا یکسال به طول انجامد و از تاثیر چشمگیر آن تا مدتها احساس شادابی نمایید گر چه پیری در نهایت دست بردار نبوده و چین و چروک‌های جدید ایجاد میکند و شما هم میتوانید لیزر درمانی را مجددا از سر بگیرید.

 

توصیه :دوری از نور مستقیم خورشید و استفاده روزانه از کرم های ضد آفتاب است.

 

آرزوی ما تندرستی،شادابی و ماندگاری تمام مردان و زنان ایران است،عمرتان به بلندای دماوند